Kodu : EGT_A_35
Hedef :
- Ortak Dil Yaratarak Daha Etkin Bir İletişim Sağlamada Aracılık Etmek
- Ürün Yaşam Çevrimi Boyunca Üründe Ortaya Çıkabilecek Ürün Güvenliği Risklerinin Belirlenmesi ve Elimine Edilmesinde Katılımcılara Katkı Sağlamak
- Ürün Üretim Operasyonları Bazında Risk Analizi Yapmak
- Risk Yönetim Sürecinin Etkinliğinin Arttırılmasını Sağlamak
İçeriği :
HACCP ve Temel Tanımlar
Risk, Risk Değerlendirme Metodları ve Risk Değerlendirme Temel Akışı
Kronoloji
HACCP Prensipleri
Proses ve Tehlike Analizi Prosesi
HACCP Ekibi
Kapsam, Ürün ve Amaçlanan Kullanım Tanımlama
İş Akış Şeması Oluşturma ve Doğrulama
Yaşanmış ve Potansiyel Tehlikeleri Tanımlama
Sebep ve Önlem Tanımlama
Ön Koşul Programı Tanımlama
Şiddet ve Ortaya Çıkma
Risk Seviyesi ve Önleyici Faaliyet
Kritik Limit Ataması
Karar Ağacı
HACCP Planı Formatı
Kontrol Noktaları, Kontrol Prensipleri, Önleme ve Bulma Odaklı Kontroller
Baskın Proses
Düzeltici Faaliyet Tanımlama
HACCP Güncelleme
Katılımcılar :
Üretim, kalite, teknik, satış, planlama, bakım, satınalma ve tasarım mühendisleri ve sorumluları.
Süre : 2 Gün